Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Skatteverket stoppar DDB-kampanj

Publicerad: 12 december 2013, 09:47

Skatteverket stoppar DDB:s kampanj ”hiv-vårdsbidraget” för uppdragsgivaren Let's talk.


Ämnen i artikeln:

DDB

Konceptet som lanserades för två månader sedan gick ut på att pengarna som ligger i outnyttjade friskvårdsbidrag i stället bör skänkas till personer med hiv i Sverige. En av tre utnyttjar inte sitt friskvårdsbidrag.

Men Skatteverket godkänner inte upplägget som ett utlägg för ”motion eller annan friskvård”, enligt inkomstskattelagen. Skatteverkets bedömning är att det rör sig om en betalning för välgörande ändamål, det vill säga en privat levnadskostnad för den anställde och jämställer betalningen med skattepliktig lön. Samma gäller exempelvis för anställdas möjlighet att individuellt lämna företagets ”julklappspengar" till olika välgörande ändamål.

– Det är en besvikelse för oss som innovativ insamlingsstiftelse, men också ett hinder mot ett effektivt resursutnyttjande. Varför ska över en miljon svenska friskvårdsbidrag behöva vaskas? Att ge bort ett friskvårdsbidrag borde inte vara mindre tillåtet än att vaska den. Alla skulle vara vinnare på ett förenklat system, säger Åsa Hultman, grundare av Let's talk hiv, i en kommentar på organisationens hemsida.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

DDB

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.