Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Skidförbundet får betala skadestånd till marknadskoordinator

Publicerad: 13 maj 2011, 12:33

Ulrika Josefsson, tidigare marknadskoordinator på Svenska skidförbundet, avskedades på grund av "arbetsbrist" och stämde skidförbundet på närmare en halv miljon kronor i skadestånd. Hon har nu förlikats med sin förre arbetsgivare.
– Det finns en kultur att avsätta kolleger och chefer på skidförbundet, säger hon till Resume.se.


Vid den muntliga förhandlingen i Stockholms tingsrätt kom parterna överens om att Ulrika Josefsson får ungefär en fjärdedel av det begärda beloppet, 100 000 kronor.
– Jag är jättenöjd att vi gjort en tydlig markering att inte frångå arbetsrätten. Även domstolen har gjort den markeringen.

Utbetalningen ska ske från den 31 maj med 35 000 kronor fram till den 29 juli.

Då Resume.se pratade med Ulrika Josefsson i vintras sa hon att hon haft många diskussioner med skidförbundet varför hon inte fick jobba kvar och varför projektledare med kortare anställningstid än henne fick tjänster.

Har du fått svar på det nu?
– Nej. Skidförbundets första spår, arbetsbristen, överbevisades ju. Jag var placerad i Stockholm och hade mina arbetsuppgifter där och arbetade hemifrån vilket var sagt hela tiden. Jag var en egen driftenhet. Facket Unionen tyckte det var en intressant fråga att driva. Vill arbetsgivaren bli av med personal läggs en driftenhet ned.

Eftersom hon inte fanns på kansliet i Falun uppstod enligt Ulrika Josefsson meningsskiljaktigheter bland kolleger som bland annat ifrågasatte hennes arbete.

Förbundsdirektör Per Lehman på Svenska skidförbundet har inte någon förståelse alls för kritiken.
– Den stämmer inte, säger han, och får stå för henne. Tråkigt att hon helt grundlöst hänger ut ett idrottsförbund.

Lilian Andersson

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.