Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Skidproffs till Abby Norm

Publicerad: 15 december 2008, 16:32

Ett av Sveriges största namn inom freeskiing har skrivit kontrakt med reklambyrån Abby Norm. – Vi ser enorma möjligheter med det här, säger Håkan Nyberg på Abby Norm.


Jon Olsson och Håkan Nyberg. Foto: Foto: Olivia Rehn.

Abby Norm har tidigare jobbat med Riksgränsen och Hemavan Tärnaby. Jon Olsson blir dock deras första samarbete med en enskild idrottsman.

– Vi jobbade med skidanläggningarna för ett par år sedan så det sitter väll lite i våra gener men vi har inte haft den här typen av samarbeten med en person tidigare. Det här är en utveckling för framtiden tror jag. Jag tror att det här kan vara ett nytt sätt för företag att synas tillsammans med personer som de vill associeras med. Många har en ganska grund syn på sponsring och köper en skyltplats på en dräkt eller vid ett evenemang. Här finns det chansen att skapa en helt annan kvalitet i kontakten med dem man vill nå, säger Håkan Nyberg.

Samarbetet har precis inletts. Första synliga resultatet är redesignen av Jon Olssons videoblogg.
– Vi kommer att hjälpa Jon med lite av varje, redesignen av hans videoblogg var bara starten. Men exakt vad är för tidigt att säga. Allt beror lite på vad som händer i framtiden. Dels har han bestämt sig för att komma med i Sveriges OS-lag i storslalom 2014 och dels kan han ju skada sig. Det är två scenarion med helt olika framtid.

Vad betyder den här kunden för byrån?
– Det är en riktig kund, ingen hobbyverksamhet, men inkomstmässigt betyder det inte lika mycket som på andra plan. Jon är ovanlig. Han låter fans och sponsorer följa med honom på träningar och vid knäoperationer. Han vet verkligen vikten av att vårda sitt varumärke. Det är en intressant utveckling som jag tror att många andra idrottsmän kommer ta efter.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.