Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

SkiStar skapar eget alternativ till Bamse-klubben

Publicerad: 5 november 2013, 11:42

SkiStars karakär Valle.

Foto: Pressbild.

Skidanläggningsbolaget SkiStar väljer att göra som charterbolagen och satsa på barnkoncept. Upplägget innebär att snögubben Valle flyttar in på SkiStars resmål i Sverige och Norge. Stockholmsbaserade True Stories ligger bakom konceptet.


Ämnen i artikeln:

Skistar

– Vårt barnkoncept bygger på ett helt unikt innehåll och en värdegrund  som lägger grunden för att skapa en röd tråd i kommunikationen, säger  Mathias Lindström, marknads- & försäljningsdirektör SkiStar AB i en  kommentar.

Lanseringen av karaktären Valle sker till jul vid Skistars resmål i Sälen, Åre och Vemdalen samt norska Hemsedal och Trysil.

Mathias  Lindström berättar också att SkiStar är i full färd med att bygga upp  Valles olika arenor i skidområden samt en Vallesajt, där barnen kan få  inspiration inför sin skidsemester.

Skistar slår också ett slag för något som man kallar Vallemansrätten, vilket innebär barns rätt till en bra skidsemester.

True  Stories ligger bakom konceptet. Företaget har specialiserat sig på att  skapa lojalitetskoncept för företag med barnfamiljer som viktig  målgrupp.

– Alla våra koncept bygger på storytelling. Det innebär att  vi bygger upp en hel värld av berättelser som barnen kan leva sig in i,  berättar Fredrik Magnusson, vd på True Stories.   

Skistar har inte  bara skidanläggningar, utan erbjuder också logiförmedling, skidskola och  skiduthyrning.

SkiStar drar igång 26 nya attraktioner under vintern på  de olika destinationerna med alltifrån shower till underhållning i  backarna.

Karaktären Valle kommer att vara en maskot som barnen både kan träffa och krama i backen. Det  vill säga ungefär på samma sätt som att barn på charterresor kan få  chans att träffa Lille Skutt och Bamse i egen hög person.

Arbetsgrupp:
Skistar
Representanter från samtliga resmåls skidskolor samt marknads- & eventavdelningar.

True Stories:
Fredrik Magnusson, Projektledare
Andreas Winell, Creative Director
Sara Edwardsson, Storytelling
Louise Havedahl, Grafisk design
Anders Nyberg, Produktionsledning

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Skistar

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.