Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Skoda kör vidare på egen väg

Publicerad: 30 maj 2017, 13:42

Fredrik Lindgren lämnade sitt vanliga liv i Östersund för att bli hundförare på Svalbard och i Röros i Norge. Nu är han huvudperson i Skodas nya reklamfilm.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerDDB StockholmReklamfilmSkoda

Skoda vann nyligen Silverägg för konceptet "En egen väg". Nu får det en fortsättning genom mötet med Fredrik Lindgren. Precis som i förra kampanjen är manéret svartvitt och temat handlar om att våga gå emot karriärhetsen.
– Detta är nästa steg för Skoda att visa att man är ett bilmärke för alla som söker en bättre balans i livet, säger Skodas marknadschef Stefan Nygren. Men också ett sätt att presentera nya Skoda Octavia Scout i en miljö som visar att det är en bil rustad för de hårda krav som ställs i det Nordiska klimatet.

Kampanjen kommer att synas i TV, print och utomhus. Dessutom kommer man i contentfilmer och i podden Enegenväg-podden kan ta del av Fredrik Lindgrens liv och livsval. Byrån som ligger bakom är DDB Stockholm.
– En egen väg är ett koncept som vänder sig till människor med en annan syn på status än den traditionella, säger Olle Langseth som är CD på DDB Stockholm. Under arbetet med kampanjen blev vi själva sugna på att lasta in familjen i Skodan och flytta till Nordnorge.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.