Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Skönt med bekräftelse"

Publicerad: 14 april 2011, 12:09

De tidigare Guldäggsvinnarna Petra Albrektson, ad på Åkestam Holst och Martin Bartholf, copy på Lowe Brindfors, berättar för Resume.se vad priset har betytt för dem.


Ämnen i artikeln:

Guldägget

Petra Albrektson och Martin Bartholf. Foto: Montage.

Martin Bartholf, copy på Lowe Brindfors, vann ett Guldägg för sin SEB-kampanj "Forever Young" 2007. I år har Lowe Brindfors nio nomineringar. 

Vad har Guldägget betytt för din karriär?
– Det är en bekräftelse på att man gjort något bra, men jag tycker det är lika svårt att göra bra jobb nu som innan jag vann Guldägget. Guldäggsgalan är ett bra forum att synas i och på så sätt kanske man blir mer attraktiv på marknaden. Det hjälper karriären även på den egna byrån, speciellt om man tänker stanna länge på ett ställe.

Vad har priset betytt för byrån?
– Det är alltid kul för byrån att vinna ett Guldägg, det finns ju ett rankingsystem i branschen och alla vill vara så högt upp som möjligt. Att kunna stoltsera med ett Guldägg gör att man hamnar ganska långt upp.

Hur reagerade kunden när ni vann?
– Det är samma sak där, att de får en bekräftelse på att de gjort något bra i sitt jobb. De flesta av oss är ändå i grund och botten ganska osäkra på oss själva och därför är det skönt med bekräftelse. Man får en lite lugnare sinnesbild.

Petra Albrektson
, ad på Åkestam Holst, vann ett Guldägg för sin Posten-kampanj "Stefan the Swopper" 2009. I år har byrån 8 nomineringar.

Vad har Guldägget betytt för din karriär?
– Det har betytt mycket. Det är alltid skönt att få en indikation på att det man gör och tror på inte är helt uppåt väggarna. Dessutom triggar det en att fortsätta göra bättre grejer varje år.

Vad har priset betytt för byrån?
– Det är en fin bekräftelse på att Åkestam Holst gör bra reklam.

Hur reagerade kunden när ni vann?
– Posten blev förstås glada!

Malin Carlehäll

Ämnen i artikeln:

Guldägget

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.