Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Skräckexemplet: Konstsim på fyllan

Publicerad: 16 juni 2015, 07:26

Bild ur filmen.

"Don't drink and dive". Så lyder Trygg-Hansas uppmaning till alla badsugna i sommar. Här är filmen som visar att det kan gå åt skogen.


Ämnen i artikeln:

ViralfilmTrygg-Hansa

Att man inte ska dricka alkohol och köra bil känner alla till. Men farorna med att bada samtidigt som man har promille i blodet är det färre som tänker på. I fjol drunknade 137 personer och en stor del av dessa dödsfall var alkoholrelaterade.

– Med tanke på att varannan som drunknar har alkohol i blodet försöker vi nu få människor att se riskerna med att bada alkoholpåverkade. Om vi utgår från att människor badar på sommaren och dessutom på vintern i samband med bastu så innebär det att bortåt 10 000 personer kommer att bada berusade varje kväll, enligt vår undersökning, säger Johan Eriksson, kommunikationschef på Trygg-Hansa i en kommentar.

För att illustrera faran har bolaget gjort en film där de trefaldiga världsmästarna Stockholm Konstsim Herr får testa att genomföra sitt tävlingsprogram samtidigt som de är berusade. Experimentet övervakades av Svenska Livräddningssällskapet samt landslagets läkare. Det visar sig, inte helt oväntat, vara betydligt svårare än vanligt genomföra de koordinerade rörelserna.

– Alla kan tydligt se i filmen att de borde vänta med det sköna doppet. Du kör inte bil när du är alkoholpåverkad och du bör inte heller kasta dig i sjön när du druckit för mycket, säger Johan Eriksson.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

ViralfilmTrygg-Hansa

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.