Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Skrev "fucking" – fick sparken

Publicerad: 11 mars 2011, 07:26

En medarbetare på Chryslers byrå för sociala medier skrev ”fucking” i ett twitterinlägg i onsdags. Först sparkade byrån twittraren och sedan sparkade Chrysler byrån.


Efter att ha suttit i bilkö hela morgonen trycket han/hon i väg twitterinlägget. ”I find it ironic that Detroit is known as the #motorcity and yet no one here knows how to fucking drive.”

Detta skrivet på bilkoncernen Chryslers Twitterkonto. Det var en anställd på Chryslers byrå för sociala medier New Media Strategies, som skrivit. Han/hon har inget jobb längre trots att det troligtvis var ett misstag.

Det gör sig inte att ett stort amerikanskt industriföretag skriver ”f-word” i sin officiella kommunikation. Det ursprungliga inlägget försvann snabbt och ersattes med en ursäkt. I ett uttalande senare under dagen förklarade Chrysler att man skulle vidta åtgärder .

Nu har Chrysler bestämt att byrån New Media Strategies inte får förnyat kontrakt.

I ett blogginlägg  försäkrar Chrysler att man inte sparkade, eller krävt att New Media Strategies skulle sparka, personen som twittrade.

Samtidigt svarade Chrysler på kritken att man varit överkänslig. Men för Chrysler var ”f-word” det avgörande. I stället var det själva kritiken av Detroit som stad som man ogillade. Vid Super Bowl introducerade Chrysler ny reklam  med rubriken Imported from Detroi, som främst är en hyllning av Chryslers slitna hemmastad.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.