Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Slutar som vd – börjar som praktikant

Publicerad: 16 november 2012, 09:46

Jörn Arnell.

Jörn Arnell slutar som vd för reklambyrån YouMe. Han har jobbat med reklam i tio år på byråer som TBWA och Storåkers McCann, numera McCann Stockholm. Jakten på det nya jobbet ska gå via praktik, men det är inte längre reklambranschen som gäller.


Ämnen i artikeln:

Youme Agency

– Jag har gjort en lista på mina 20 drömyrken och nu tänker jag ge mig  ut och praktisera. Det är allt från helikopterpilot till manusskribent.  Förhoppningen är att jag hittar ett nytt jobb på vägen, säger Jörn  Arnell.

Han har precis avslutat första praktikperioden på Rosendals  trädgård som trädgårdsmästare.

– Jag har varit där i två veckor och det har varit helt omtumlande. En  rolig detalj är att det kryllar av reklamare bland praktikanterna där  just nu. För några år sedan var det folk från vården. De säger att de är  tecken på att något händer i branschen när folk kommer dit.

Men hur  känns det att göra praktik när man är så gammal?
– Det är spännande.  Alla borde ge sig ut och pröva ett nytt yrke efter tio år.  

Vad är  nästa praktikplats?
– Nu ska jag till Restaurang Häktet på Hornsgatan  där jag jobbar den här veckan. Jag börjar i köket klockan två. Men efter  det har jag inget. Om någon vill hjälpa till så finns hela listan på  hurvardethärdå.se.

Bland yrkena han vill testa på finns  långfilmsregissör, manusförfattare/redaktör på tv, styckare, journalist,  ståuppare, affärsutvecklare, polarforskare, uppfinnare, marinbiolog,  skådespelare, författare, trädgårdsmästare, kock, veterinär, äventyrare,  helkopterpilot, Greenpeaceaktivist, triathlet, Ica-handlare samt  fotograf.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Youme Agency

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.