Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Sober ger ut bok med nykterhetsaffischer

Publicerad: 10 juli 2013, 08:13

IOGT-NTO ger ut genom sitt eget förlag Sober affischboken Nyktra Former med 150 nykterhetsaffischer från sju årtionden.


Ämnen i artikeln:

IOGT-NTO

– Jag är väldigt glad över att vi på detta sätt kan visa upp den skatt av affischer som IOGT-NTO har i sitt arkiv, säger Anna Carlstedt, ordförande för IOGT-NTO. Att se fler decenniers affischer samlade, sida efter sida, i den här boken väcker mycket känslor och insikter.

Affischerna i boken kommer uteslutande från IOGT-NTO:s egna arkiv. Sammanlagt finns runt 700 unika affischer i arkivet, varav ca 150 stycken nu görs tillgängliga för allmänheten i "Nyktra former". Bland affischerna återfinns både litografiska verk från några av Sveriges främst affischkonstnärer, såväl som enklare textaffischer från 1900-talets allra första år.

Boken är framtagen av Designstudion Pasadena som startades 2009 av ad:arna Anton Hull och Maria Loohufvud. Pasadena har i samarbete med IOGT-NTO gjort urvalet av affischer till boken, samt visuell utformning och redaktionsansvar.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

IOGT-NTO

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.