Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Social Club knyter till sig regissörsduo

Publicerad: 20 februari 2009, 15:46

Produktionsbolaget Social Club har precis signat med regissörsduon Joel Nordström och Lars Ohlin. – De tillför ett helt nytt uttryck med sin Konstfacksbakgrund, säger Markus Ahlm, vd på Social Club.


Ämnen i artikeln:

Markus AhlmSocial Club

Lars Ohlin, Joel Nordström och Markus Ahlm. Foto: Linda Fagerlind

Social Club har liksom alla andra bolag i branschen märkt av lågkonjunkturen. I januari var telefonerna tysta men nu börjar de känna av en vändning. I samband med det knyter produktionsbolaget till sig ett nytt regissörspar, Joel Nordström och Lars Ohlin.

Båda har jobbat mycket mot utlandet genom det egna bolaget RBG6 men kände att det nu var dags att skriva kontrakt med ett större bolag. Bland de tidigare kunderna finns bland annat Orange, Sony, Re:member Credit card, Nike och H&M.

– Vi har legat på Nexus i England i tre år men kände att vi inte ville flytta till England. Dessutom började vi få allt mer svenska jobb och ville då signa även med ett svenskt bolag, säger Joel Nordström.

Hur valde ni Social Club?
– Vi kollade bolagstoppen på Resumé och sedan träffade vi ett flertal av dem. Till slut valde vi att signa med Social Club.

Joel och Lars har i England främst jobbat med Mother, BBH och Fallon. Nu kavlar de upp ärmarna för att möta de svenska byråerna.
– Vi gillade Markus Ahlms vision att ta samarbetet ut i världen men att ha en bas i Sverige, säger Lars Ohlin.

Ohlin säger att Frankrike, Tyskland och Japan är intressanta marknader. Just nu jobbar duon dock med det svenska företaget Tonium och deras produkt Pacemaker som är en dj-anläggning i pocketformat. Dessutom har de precis gjort klart en webbkampanj för Saab med Lowe Brindfors.

Joel Nordström och Lars Ohlin har drivit RBG6 i fem år tillsammans. De startade företaget direkt efter att de båda gått ut Konstfack.

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

Markus AhlmSocial Club

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.