tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Social Clubs regissör skakar om Schweiz inför åttondelsfinalen

Publicerad: 2 juli 2018, 12:53

Foto: Bilden är ett kollage/Resumé

Regissören Julia Lindström gör film om skillnaderna mellan Sverige och Schweiz. Bland annat uppmärksammar hon prostitution som än idag är lagligt i Schweiz.

Ämnen i artikeln:

Fotbolls-VMReklamKampanjSocial Club

AH

Alex Hartelius


I samband med åttondelsfinalen mellan Sverige och Schweiz riktar kvinnorörelsen Frauenzentrale en känga mot Schweiz i ett nytt klipp. Tanken är att belysa landets ojämställda förhållanden och legaliserad prostitution.

Genom att jämföra Sverige med Schweiz vill man i filmen visa på de olika ländernas ståndpunkter. Bland annat är svenskarna i klippet trötta på att hela tiden blandas ihop med Schweiz av andra länder.

Bakgrunden till kampanjen är att Sveriges sexköpslag firade 20 år den 1 juli. Genom att jämföra ett land där prostitution är förbjudet, med ett land där det är lagligt, vill man visa på ländernas skillnader.

Filmen är framtagen av Social Clubs nya regissör Julia Lindström och tagits fram i samarbete av Publicis Schweiz, som sedan beställts av Frauenzentrale.

– Prostitution är ett tidigare odiskuterat ämne i Schweiz. Det här projektet har förändrat det. Filmen vi har gjort med Julia har startat en livlig diskussion, pressen skriver om ämnet och videon delas mycket på sociala medier. Det är naturligtvis vettigt att göra detta projekt med en kvinnlig regissör från Sverige - ämnet kräver det. Men att jobba med Julia Lindström var mycket mer än ett förnuftigt val. Hon har gett filmen extra energi och hade en mycket tålmodig och känslig inställning till projektet, säger Johannes Raggio, CD Publicis Schweiz, i en kommentar.

I filmen riktas flera hårda ord mot Schweiz. Bland annat säger en person:
– Kanske var vi brutala vikingar en gång, men det är ni som lever kvar i medeltiden.

Arbetsgrupp

Kund

Frauenzentrale, Schweiz

Reklambyrå

Reklambyrå: Publicis Schweiz

Creative Director: Johannes Raggio

Agency producer: Vicky Cullen

Produktionsbolag

Social Club Film

Exekutiv Producent: Henrik Lagercrantz

Producent: Sara Lindblom

Regissör: Julia Lindström

Postproduktion

The Line Stockholm

Kampanjfilmen hittar du här:

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev