Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Social nalle ska locka till tittning

Publicerad: 9 juni 2015, 11:37

Nallen Walter ska hålla kontakten mellan konferensens deltagare och folk därhemma.

När Adobe anordnar sin kreatörskonferens i Köpenhamn kommer det finnas två streamar att följa för de som inte kommer vara på plats. En klassisk och en från nallen Walter.


Nästa vecka samlas 150 personer inom olika kreativa yrken i Köpenhamn för konferensen Creative Meet Up. Det är också ett tillfälle för Adobe att presentera den senaste versionen av Creative Cloud.

I samband med det kommer den interaktiva nallen Walter att delta och vara en kanal för de som inte kan vara på plats. Walter är tillverkad av läder och har inbyggd kamera, mikrofon och wifi.

– Samtidigt som Walter är en faktisk kommunikationskanal, så är det även ett tydligt exempel på hur en modern skapandeprocess går till och ska självklart även fungera som inspiration till alla kreatörer där ute, säger Anna Rose, nordisk marknadschef för Adobe Digital Media.

Det är Mats Johansson på leksaksföretaget Acne Jr som står bakom den interaktiva nallen.

– Vi har inte bestämt om Walter kommer säljas i vår butik men vi tycker mycket om honom, säger Mats Johansson, en av grundarna till Acne och Acne Jr.

Idén med Walter kläcktes av Abby Norm & Priest PR och Igor har stått för produktionen.

Titta på ett klipp om hur Walter blev till:

Mika Wallgren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.