Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Sociala medier-profiler ska locka unga till transportbranschen

Publicerad: 1 juli 2019, 10:25

I "Versus" medverkar sociala medie-profilerna Jiar “Tarzan” Raza och Filip Dikmen samt fotbollsspelaren Irma Helin och extremskidåkaren Emil Granbom.

Branschorganisationen Transportföretagens prisbelönta koncept "Vi kör!" får en fortsättning. I en ny webbserie tävlar två oerfarna lag om vem som bäst hanterar de utmaningar som människor i transportindustrin ställs inför varje dag.


Ämnen i artikeln:

Borg & OwilliReklam

För en dryg månad sedan prisades branschorganisationen Transportföretagen och byrån Borg & Owilli med ett guld i Swedish Content Awards. Priset gick till kommunikationskonceptet "Vi kör!" som syftar till att locka fler unga till transportindustrin.

I sommar fortsätter Transportföretagen konceptet med webbserien "Versus", också den framtagen av Borg & Owilli. I serien tävlar två lag bestående av profiler från sport- och influencervärlden om vilka som snabbast kan lära sig hantera en kranbil, en sopbil och en soptipps sortering. Tillsammans har de tävlande cirka 470 000 följare i sociala medier.

– Vi ville med serien och med hjälp av influencers nå en yngre målgrupp som inte nödvändigtvis känner till bredden av yrken inom fordons- och transportbranschen. Genom att använda två influencers med fokus på humor och två sportprofiler som är några av de bästa i sitt skrå fick vi en stark trovärdighet i två av målgruppens starkaste intressen - sociala medier och sport, säger Mychele Östman, kommunikationschef på Transportföretagen.

Arbetsgrupp:

Borg & Owilli
Pål Ströbaek, Kreativt ansvarig och digital producent
Linnea Karlsson, Projektledare
Erik Reimers, Art director
Michaela Hamilton, Manus
Erik Reimers, Art director

Produktion
Marcus Rönne
Thilda Berglind Mörlid
Mira Berlind
Viktor Blomdahl

Beställare:
Transportföretagen
Mychele Östman, Kommunikationschef

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Borg & OwilliReklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.