Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Socialdemokraterna: Förbjud reklambåtar i Stockholm

Publicerad: 17 september 2021, 07:41

Socialdemokraterna i Stockholm vill förbjuda Billboat.

Socialdemokraterna har fått nog av reklambåten som kryssar fram Stockholms vatten.
De kräver nu att de styrande i stadshuset stoppar reklambåten. ”Moderaterna vill förvandla vår stad till en hyperkapitalistisk nöjespark”, säger Emilia Bjuggren (S) till Mitti.


Ämnen i artikeln:

Daniel RedgertSocialdemokraternaReklamBillboat

 

Tidigare i sommar sjösatte företaget Billboat, med Max Bjurström och PR-profilen Daniel Redgert i spetsen, reklambåten som sedan dess varit föremål för frän debatt. Aftonbladets Frasse Levinsson kallade det en ”Dubaiifiering” av Stockholm medan Eric Ericson var långt ifrån positivt inställd till reklambåten i en essä i tidningen Arbetet.

Nu ansluter sig Socialdemokraterna i Stockholm till kören av kritiker. Samtidigt som de ger en känga till moderaterna:

– Det är helt klart att Moderaterna vill förvandla vår stad till en hyperkapitalistisk nöjespark och ge kommersiella intressena fritt spelrum att göra vad de vill i vår stad, säger Emilia Bjuggren (S), oppositionsborgarråd, till Mitti.

”Saknas rättsliga möjligheter”

Hon menar att de under förra månader försökt reda ut vem som ansvarar för tillstånden för båtarna utan att få något svar.

Anna König Jerlmyr (M), vill inte svara på Mitti:s frågor om reklambåten utan hänvisar till sin pressekreterare. 

– I dagsläget saknas det rättsliga möjligheter för att göra någonting från stadens sida. Det är i grunden ett problem. Socialdemokraterna i Stadshuset kan med fördel lyfta frågan hos sina partikamrater i regeringen, svarar i stället Erik Engstrand, pressekreterare hos Moderaterna i Stadshuset, till tidningen Mitti.

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.