Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Socialdemokraterna tar sikte på SD och M:s public service-utspel

Publicerad: 20 maj 2019, 11:25

Några av de enheter som kommer att synas i kampanjen.

Den senaste tiden har Sverigedemokraterna och Moderaterna gjort olika utspel kring public service framtid. Nu får de ett kampanjsvar från Socialdemokraterna.


Ämnen i artikeln:

ReklamSocialdemokraterna

För en dryg vecka sedan röstade Moderaterna i Stockholms län, partiets tyngsta distrikt, igenom ett förslag om att helt skrota Sveriges Television, Sveriges Radio och Utbildningsradion. Om partiet kommer att lyfta frågan på nationell nivå återstår att se, det är något man kommer att rösta om på höstens partistämma.

I går kom uppgifter om ett liknande förslag från Sverigedemokraterna. 15 av partiets distriktsordförande ställer sig bakom ett förslag om att sälja SVT2 och P3 samt skruva ned nöjesinnehåll som Melodifestivalen.

– Står vi inför en finanskris, då kan vi fråga oss, om vi väljer mellan Melodifestivalen eller till exempel materiel till Försvarsmakten, eller vad som helst, då står ju public service helt utanför en möjlighet till besparing, säger Josef Franson, ordförande för Sverigedemokraterna i Skaraborg samt riksdagsledamot, till Ekot.

Redan innan Sverigedemokraternas utspel publicerade utrikesminister Margot Wallström (S) en debattartikel om att Socialdemokraterna kommer att stå upp för ett fortsatt starkt public service.

Nu följer man upp debattartikeln med ett kampanjutspel som kommer att visas i digitala miljöer.

– SD:s ständiga attacker mot fria medier och public service är skrämmande. Public service utgör en grundbult i en utvecklad demokrati och förser oss dagligen med nyheter och kunskap. I tider av ökad förekomst av desinformation och falska nyheter blir public service särskilt viktigt, säger EU-ministern Hans Dahlgren i ett pressmeddelande.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

ReklamSocialdemokraterna

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.