Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Socialdemokraterna vänder upp och ned på Nya Karolinska

Publicerad: 6 mars 2018, 12:15

Foto: Socialdemokraterna

I en ny tunnelbanekampanj vill Socialdemokraterna i Stockholm få väljarna att tänka genom att vända upp och ned på Nya Karolinska.


Ämnen i artikeln:

Val 2018ReklamSocialdemokraterna

Sedan Moderaterna i januari sparkade igång valåret med en omdebatterad kampanj har diskussionen om de olika partiernas valkampanjer gått varm. Lokala kampanjer som Göteborgsmoderaternas har fått nationell spridning till följd av kritiken som uppstått.

Nu kontrar Socialdemokraterna i Stockholms län med en innovativ tunnelbanekampanj. Nya Karolinska har redan använts som debattargument av nationella politiker och tar nu plats i partiets kommunikation.

I tunnelbanekampanjen har Socialdemokraterna valt att vända upp och ned på en bild av Nya Karolinska, och i en av enheterna lämnat bilden okommenterad. Kampanjen är framtagen av Socialdemokraterna i Stockholm själva.

– Vi kände att det var en frågeställning vi kände oss bekväma i och en viktig del av den politiska debatt vi för, säger Martin Nilsson, valledare för Socialdemokraterna i Stockholm.

Vad var tanken med att lämna bilden okommenterad?

Vi ville få folk att tänka till och få dem själva att sätta budskapet i en politisk kontext kring vad Nya Karolinska har för politiska grunder. Socialdemokraterna kommer inte att vinna valet om vi bara pratar om ett sjukhus men det är en tydlig illustration av hur Stockholms läns landsting har styrts, säger Nilsson.

Hur ser strategin ut framåt?

Vår tanke är att vi vill föra ett samtal med våra väljare och har som mål att prata med 300 000 väljare i Stockholmsregionen. Det samtalet kommer givetvis även föras i betald-, redaktionell- och digital media. Kommunikationen kommer att utmana väljarna att tänka och ställa frågor till sig själva, säger Martin Nilsson, valledare för Socialdemokraterna i Stockholms län.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.