Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Socialdemokraternas nya valfilm – Löfven köper korv

Publicerad: 9 augusti 2018, 12:39

Foto: Skärmdump, Youtube

Stefan Löfven köper kokt korv och drömmer sig bort till sitt idealsamhälle. Här är Socialdemokraternas valfilm.


Ämnen i artikeln:

Stefan LöfvenReklamKampanjSocialdemokraterna

De avslutande valkampanjerna börjar nu rulla ut. Tidigare i veckan släppte Centerpartiet och Moderaterna sina respektive valkampanjer – och nu har det blivit dags för Socialdemokraterna.

Stefan Löfven står utanför en korvkiosk, redo att göra sin beställning. Korvgubben frågar: "Vad vill du ha?" och statsministern börjar berätta om sitt idealsamhälle, där han vill bygga ett starkare och tryggare Sverige.

– Kampanjen handlar om att visa vad vi vill med Sverige. Vi vill berätta för väljarna om vår vision: ett starkt samhälle som står upp för dig när du behöver det och där vi tillsammans tar ansvar för vårt land. Motsatsen till det starka samhället är ett svagare, och därigenom otryggare, samhälle, där splittring och osäkerhet råder, säger Socialdemokraternas kommunikationschef, Helena Salomonson, i en kommentar.

I filmen reser han runt och möter människor i deras vardag. Han träffar allt från polis, sjukvårdspersonal, skolungdomar och en pensionär.

– Den som berättar om detta i vår film är vår partiordförande. Han gör det på sitt sätt som vi ser är så framgångsrikt när han reser runt i Sverige. Han möter människor, han är i verksamheter. Han äter korv! Och är den envisaste jag vet, Stefan Löfven kommer inte ge sig förrän vi har säkerställt att alla i det här landet vet att det starka samhället står upp för var och en, var du än bor, vem du än är.

Filmen börjar och avslutas med korvkiosken. Till slut har Stefan Löfven bestämt sig: han ska en kokt med bröd.

Sedan filmen släpptes under gårdagen har den gjort storsuccé på Socialdemokraternas facebooksida. Den har nått cirka 430 000 personer organiskt, med 3000 delningar och runt 4000 likes.  

Utöver valfilmen har man även släppt sina valaffischer. Tre av dem hittar du här:

Alex Hartelius

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.