Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Sodastream dramatiserar plast-dystopi med tv-stjärnor

Publicerad: 12 juli 2017, 11:00

Hur gör man för att få uppmärksamhet när fler än någonsin konkurrerar om den? Sodastream fortsätter att satsa på att låta så stora tv-stjärnor som möjligt synas i marknadsföringen och som vanligt är de etablerade dryckföretagen i skottgluggen.


Ämnen i artikeln:

SodastreamReklambyråerGame of ThronesReklamfilm

I huvudrollerna den här gången ser vi Mayim Bialik, mer känd som Dr. Amy Farrah Fowler i succéserien The Big Bang Theory, och Kristian Nairn, känd som Hodor från Game of Thrones.

I filmen, som bär namnet The Homschlepien, spelar Mayim Bialik en antropolog som minns sitt första möte med en så kallad Homoschlepien, spelad av Kristian Nairn.


Likt så ofta de senaste åren går Sodastream hårt åt de etablerade dryckesvarumärkena. Tittaren tas sedan bakåt och framåt i tiden för att återspegla den skadliga verklighet som plastflaskan utgör, en proukt som inte finns i den fiktiva framtid där filmens handling utspelar sig.

Filmen spelades in när Mayim Bialik fick medicinsk rådgivning att vila sin röst i en månad, något som fick vänta tills efter filmen.

– Den här filmen har ett så pass viktigt budskap att jag inte kunde lyda min läkare och vara tyst. Mer än en miljard plastflaskor används varje dag runt om i världen, varav de flesta hamnar i vår natur och i haven som förstör miljön och dödar djur. Vem talar för dem och säger att det är nog nu? Jag må ha tappat min röst men jag kommer inte att bli tyst när det kommer till detta viktiga budskap. Nu måste världen hitta sin gemensamma röst och säga nej till plastflaskor som förstör vår natur, säger Mayim Bialik i ett pressmeddelande.

Homoschlepien-kampanjen spelades in i Ukraina och syftet var att "ge tittarna en inblick i en framtid utan föroreningar från plastflaskor". I samband med kampanjfilmen har Sodastream även tagiot fram en interaktiv webbplats som tillåter besökaren att upptäcka Homoschlepiens värld och få vägledning till ett mer hållbart liv.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.