Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Söker byråjobb – då tänker han utanför boxen

Publicerad: 6 september 2013, 06:10

Någon tog hjälp av Thorsten Flinck, en annan rappade, en tredje skapade ett eget land, en fjärde dansade salsa.
Nu kommer ytterligare en extraordinär jobbansökan – projektet The Box, med Linus Larsson, 24, som avsändare.


Avdelningen annorlunda cv-inskick för att få jobb i reklam- och pr-branschen växer.

Resumé har tidigare skrivit om reklamstudenten Sandra Beijer som tog hjälp av Thorsten Flinck för att få byråjobb, Karl Lehmann rappade sitt cv, Oskar Pernefeldt kom in på Beckmans genom att skapa det fiktiva landet Arimus , och William Sjögren dansade till sig en jobbintervju.  

Nu har Linus Larsson hittat ett sätt att sticka ut i den stenhårda konkurrensen. Han är 24 år gammal med en examen inom medie- och kommunikationsvetenskap. Han har varit key account manager på en digitalbyrå, marknadsförare för en hemsida  och har gedigen säljerfarenhet – men hans dröm är att få jobba med reklam och pr.

– Jag tog därför ett beslut för några månader sen att  säga upp mig från mitt jobb för att jaga den drömmen. Som du säkert vet  är branschen svår att komma in i, och det krävs ofta antingen kontakter  eller något extra ordinärt i din ansökan. Jag skapade därför projektet The box, förklarar han.

Linus Larsson kände att han ville gå ett steg längre.

– Vi har sett folk som rappar sina cv:n, och nu senast  till och med dansar salsa, för att få byråernas uppmärksamhet. Men vad  säger det egentligen om deras kompetens inom området? Även om jag i ren  princip vill motsätta mig det hela är det de facto vad som krävs för att  fånga arbetsgivarnas uppmärksamhet.

– Jag valde därför att ta det hela ett steg längre,  jag skickade ut ungefär tjugo presentlådor med häftmassa i, och en  QR-kod ledande till en hemsida jag skapat. På hemsidan finner de en  video där jag förklarar att häftmassan representerar mig, och att jag är  deras att forma.

Återstår att se om det ambitiösa projektet ger Linus drömjobbet.

Han har gjort en egen sajt för projektet där det även finns en video, personligt brev och cv.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.