Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Spelkampanj uppmanade till mobbning – drogs tillbaka

Publicerad: 6 december 2012, 12:39

En bild ur spelet.

I veckan lanserade spelföretaget Square Enix en Facebook-app där de uppmanade alla Hitman-fans att mobba sina vänner för deras små bröst eller små penisar. Men efter kritik togs den bort.


"Hitman: Absolution" har synts i olika reklamkampanjer de senaste  veckorna. Men när den officiella Facebook-appen lades upp var det många i  spelvärlden som reagerade, skriver Aftonbladet.

Enligt spelbloggen Rock, Paper, Shotgun tilläts gamers att anlita den  fiktive lönnmördaren Agent 47 från Hitman-serien för att "mörda"  vänner på Facebook.

Det som fick många att vända sig mot kampanjen var den obehagliga  mobbningstonen.

De som använde appen kunde välja mellan olika  nedsättande identifieringsmarkörer som lönnmördaren skulle känna igen  sitt offer på, som "hennes små bröst", "hans skitiga hår" eller "lilla snopp". Därefter skulle man även fylla i skälet till varför personen ifråga  förtjänade att dö.

Square Enix, som ger ut spelet, tog bort appen och utfärdade även en offentlig ursäkt.

– Vi var helt klart ute och cyklade med appen och efter att vi fått  feedback från vårt community beslutade vi att det var bäst att ta bort  den helt. Vi ber om ursäkt om någon tagit illa vid sig.

Linus Fremin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.