Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Splayone-profiler berättar om vikten att delta i Europride

Publicerad: 23 juli 2018, 07:39

Foto: Stockholm Pride

Med egna berättelser vill profilerna Harris Lukeman, Samuel Berggren, Louise Lillrud och Jakob "Detvarmindag" Andersson visa hur viktigt det är att delta i Europride-paraden.


Ämnen i artikeln:

EuroprideReklamKampanjPride

I år kommer inte bara Skandinaviens största pridefestival, som i sedvanlig ordning äger rum i Stockholm, att anordnas. Med Europride får man in en ännu större festival och nu kampanjar Splayone för att få fler att delta i paraden.

Som samarbetspartner till Europride lanserar Splayone kampanjen "Därför går jag", där vi får ta del av profilerna Harris Lukeman, Samuel Berggren, Louise Lillrud och Jakob "Detvarmindag" Anderrssons egna perspektiv om varför det är viktigt att delta i paraden.

– För är det så enormt viktigt att visa att detta handlar bara om kärlek. Vem jag blir kär i, hur påverkar det egentligen någon annan? Jag är enormt hedrad och stolt över att ha fått förtroendet att delta i denna filmen, få dela en del utav min historia och att vara ambassadör för Stockholm Pride och EuroPride 2018, säger Youtube-profilen Jakob Andersson i en kommentar.

Jakob Andersson är ambassadör för paraden och anser att Youtube och andra sociala medier varit avgörande platser för hans personliga utveckling. Han anser att det plattformar som erbjuder stöd och gör det lättare att binda samman människor som bär på liknande erfarenheter.

Sverige rankas idag som ett av de mest HBTQ-vänliga länderna, men Splayone vill visa att paraden även är en symbol för andra som inte har, eller har haft, samma frihet i sina liv.

– För oss på splay var det en självklarhet att gå in som partner till EuroPride då vi alltid står för människor lika värde och vikten av att få vara sig själv, säger Anna Hammerlid Tollesson, Landschef på SplayOne.

SplayOne uppmanar även fler att berätta sin historia/anledning eller reflektion kring #därförgårjag.

EuroPride-festivalen hålls i Stockholm mellan 27 juli till 5 augusti och i Göteborg 14 augusti till 19 augusti.

Här kan du lyssna på profilernas berättelser:

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

EuroprideReklamKampanjPride

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.