Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Spotify Business i investeringsrunda

Publicerad: 11 mars 2015, 08:58

Ola Sars.

Bolaget bakom Spotify Business – Soundtrack your brand – siktar på att ta in runt 100 miljoner kronor i riskkapital, skriver Breakit. Målet är att finansiera ett utlandsexpansion.


Ämnen i artikeln:

Spotify BusinessOla Sars

Soundtrack your brand driver tjänsterna Spotify Business och Spotify Enterprises, där exempelvis butiker och kaféer får tillgång till Spotifys musiktjänst. Än så länge finns konceptet bara i Sverige, men målsättningarna är skyhöga.

Grundaren Ola Sars, som tidigare var med och startade Beats music, siktar på att Soundtrack your brand ska omsätta fem miljarder kronor.
– Vi ska gå för ett globalt ledarskap. Vi siktar på att ta cirka 20 procent av världsmarknaden inom tre år, säger han till techsajten Breakit.

Det första steget är expansion i Norden. För att kunna snabba på tillväxten vill de nu ta in runt 100 miljoner kronor i riskkapital. Ola Sars säger till Breakit att det stämmer "i runda slängar" och att siktet är inställt på att ta in pengarna under "ungefär nu".

Till Resumé förtydligar Ola Sars att de har befunnit sig på en investeringsrunda under en längre period, och att den nu börjar lida mot sitt slut.
– Det har inte varit någon hemlighet, säger han.

Vart siffran landar på är för tidigt att svara på.

Bland de befintliga ägarna finns Spoity, Northzone och Creandum.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Spotify BusinessOla Sars

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.