torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Spotify presenterar sig som poddplattform

Publicerad: 18 mars 2019, 08:31

Spotify försöker ta ett tydligare grepp om den lukrativa poddmarknaden. I den senaste kampanjen visar man upp fördelarna med en plattform som har både podcasts och musik på samma ställe.

Ämnen i artikeln:

SpotifyAnimalReklam

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Podcasts har funnits på Spotifys plattform i flera år. Den svenska musikjätten verkar dock anse att man inte lyckats ta en tillräckligt tydlig position på podmarknaden som domineras av aktörer som Apple och Acast.

Det senaste året har man lanserat en rad egna podcasts i ett försök att locka ytterligare lyssnare till plattformen.

Nu lyfter man poddsatsningen även genom sin marknadsföring. I en pågående kampanj som bland annat går i Stockholms tunnelbana lyfter man bland annat upp flera av Sveriges största podcasts och gör anspelningar på dem samt musik.

– Vad som gör Spotify unikt är att vi har det bästa av två världar i samma app och vi är stolta över att kunna erbjuda våra lyssnare möjligheten sömlöst kunna växla från favoritlåtarna till ett nytt avsnitt av favoritpodden. Livet blir lite roligare och enklare med musik och poddar på ett och samma ställe, berättar Johan Seidefors, nordisk innehållschef på Spotify.

Kampanjen är framtagen av Animal. Ett urval av annonserna lyder "Från dansbandstugg till vardagsbug och "Från smal indiepop till stora känsloutlopp".

– Efterfrågan av nya, spännande format är hög och det märks inte minst när vår senaste satsning Gynning & Berg gör sådan succé på rekordtid. Vi kommer välkomna flera poddar, av och med olika röster i olika genrer, till Spotify under våren. Vi ser fram emot att presentera fler podd-nyheter inom kort, fortsätter Johan Seidefors.

Bild 1/3  

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev