Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Städarbetet är avslutat"

Publicerad: 24 juni 2008, 07:16

Kommunikationskoncernen Dacke, som gjorde en förlust på 200 miljoner kronor 2007, säljer portföljbolaget Hermelins finska verksamhet. Försäljningen ger en reavinst på 10 miljoner kronor. – Städarbetet är avslutat, säger vd:n Peter Zakrisson.


Peter Zakrisson.

Resume.se har tidigare skrivit om Dackes omfattande utförsäljning av en rad reklambyråer för att täcka ett akut behov av pengar.

Efter utförsäljningen återstår två bolag: Anthill och Hermelin.

Nu säljs Hermelin Finland. Köpare är norska bolaget Norstat.

Försäljningen ger en reavinst på 10 miljoner kronor. Det möjliggör en ny fas där omstruktureringar tar vid.

Enligt vd:n Peter Zakrisson ska Anthill och Hermelin omstruktureras och moderniseras. Undersökningsverksamheten ska koncentreras till Hermelin. Enligt Zakrisson är städarbetet som han inledde när han tillträdde i september i fjol avklarat.

– Vi levererade inte lönsamhet under första kvartalet, nu ska vi arbeta för att skapa rätt strukturer i våra bolag, säger Peter Zakrisson.

När kan ni nå lönsamhet?
– Det kan jag inte säga, vi lämnar inga prognoser.

Dacke, som är noterat på First North, är ett investmentbolag vars affärsidé är att förvärva och utveckla företag inom marknadskommunikation i Norden och Baltikum.

Har ni råd att köpa några bolag?
– Om rätt bolag dyker upp. Men just nu är huvudfokus att ta hand om det vi har och utveckla det.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.