Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Stadium fördubblade avkastningen – med AI

Publicerad: 15 juni 2020, 12:54

Lovisa Smedberg, MarTech Lead, på Mindshare och Lars Rosén, Head of Marketing Stadium Nordics.

Foto: Press

Artificiell intelligens hjälpe sportkedjan Stadium att mer än fördubbla avkastningen på sin medieinvestering, och öka konverteringsgraden med 90 procent.


Ämnen i artikeln:

StadiumMindshare

Den svenska sportkedjan Stadium har satsat mer och mer på digital kommunikation. Nu testar de nytt, och tar hjälp av skräddarsydda algoritmer för att öka effekten av sin kommunikation. 

Algoritmen har tagit hänsyn till tid kunden spenderat på sajten, tid från besök, senaste köp och värdet av varje onlineköp. Därefter har de anpassat sina budstrategier för optimal avkastning. 

Projektet har tagits fram tillsammans med mediebyrån Mindshare. 

– Vi ville maximera den kortsiktiga ROI:n av våra digitala medieköp genom att säkerställa den högsta avkastningen för varje investerad krona. Algoritmen tog vara på ett flertal köpsignaler såsom varukorgsvärde samt hur länge sedan besökaren var på sajt för att rikta vår annonsering mot besökare med högre sannolikhet att genomföra ett köp, säger Lovisa Smedberg, martech lead, på Mindshare, i ett pressmeddelande.

Algoritmen har visat sig vara ett lyckokast för Stadium, som mer än fördubblat avkastningen på sin medieinvestering. Konverteringsgraden ökade med 90 procent, och flödet av kunder ökade inkrementellt med 44 procent. 

– Vi strävar alltid efter att söka nya vägar för att få ut så mycket som möjligt av våra investeringar. Genom den skräddarsydda algoritmen, som optimerar mot ROAS snarare än traditionell CPA, lyckades vi markant förbättra våra resultat. Detta har lett till en förbättring av våra programmatiska investeringar, vilket vi är väldigt nöjda med, säger Lars Rosén, head of marketing Stadium Nordics.

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

StadiumMindshare

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.