Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Stämmer konkurrent efter massflykten

Publicerad: 19 april 2010, 13:50

McCann Erickson förlorar stora kunder och viktiga medarbetare flyr.
Nu stämmer McCann konkurrenterna.


Ämnen i artikeln:

McCann Erickson

2009 var ett mardrömsår för amerikanska McCann Erickson. Under året tappade storbyrån kunder som Microsoft och Verizon och i dag är McCann problembyrån för ägaren IPG.

I samband med att man förlorade stora kunder har viktiga medarbetare hoppat av. I augusti i fjol slutade Lori Senecal, vd för McCann i New York. Två dagar senare börjar hon som vd på New York-baserade Kirshenbaum Bond + Partners som snart döptes om till Kirshenbaum Bond Senecal + Partners, KBS+P.

De följande månaderna har Senecal och hennes nya byrå lockat över tre nyckelpersoner på McCann, framför allt med höga löner.

Bara de senaste veckorna har Faris Yakob, teknisk chefsstrateg på McCann, gått till MDC som är holdingbolaget för KBS+P (och Crispin Porter + Bogusky) medan Matt Weiss, tidigare tillväxtchef på McCann, nu fått tjänsten som kontorschef på KBS+P.

Det blev till slut för mycket för McCann som nu stämmer KBS+P och MDC. Enligt McCann hade Lori Senecal ett avtal med McCann som innebar att hon hade två års karantän för att jobba på konkurrerande byråer om hon slutade. Utöver karantänen hade hon ett års förbud att rekrytera sina gamla kollegor på McCann. Nu anser McCann att Senecal har brutit i stort sett allt i kontraktet. Inte nog med det, enligt stämningsansökan hade hon återkommande möten med MDC:s vd Miles Nadal under flera månader innan hon slutade på McCann.

Anklagelserna är belagda med tydliga dokument och mycket tyder på att McCann kan vinna men redan innan ett avgörande i domstol är klart så är det McCann som fått förlorarstämpeln.

MDC har gått ut med ett kort uttalande där man inte drar sig för att förnedra McCann. ”MDC tror att McCanns stämning är ett uttryck för att desperat försök att stoppa kunder och anstälda från att lämna McCann för andra byråer.”

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

McCann Erickson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.