Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Stämmer Lindex på 2,7 miljoner

Publicerad: 19 augusti 2008, 14:32

Reklambyrån Badlord trappar upp striden med klädkedjan Lindex. När byrån nu stämmer Lindex för andra gången har skadeståndskraven ökat med över en miljon till 2,7 miljoner kronor.


Magnus Tidbeck grundare/projektledare på Badlord med Pierre Boutros cd på byrån.

Resume.se har tidigare rapporterat om striden mellan reklambyrån Badlord och Lindex. Den går i korthet ut på att Badlord pitchade en reklamidé hos Lindex. Magnus Tidbeck på byrån kände Lindex marknadschef Johan Hallin sedan tidigare.

Idén gick ut på två annonser som placerade ovanpå varandra. På den första bilden hade en fotomodell kläder på sig. Tanken var sedan att man skulle riva av den för att därunder hitta en identisk bild, fast då en modell iklädd endast Lindex underkläder.

Lindex tackade nej till Badlords idé. Efter det drog Lindex igång en kampanj, som liknade det förslag Badlord presenterat. Badlord stämde då Lindex på 1,5 miljoner för att ha brutit mot det kontrakt som skrevs när idén presenterades.

Annonserna bråket gäller.

Det visade sig sedan att Badlord stämt Lindex vid fel tingsrätt. Stämningen i Göteborgs Tingsrätt drogs tillbaka och det blev ett nytt bråk.
– De betalade inte våra rättegångskostnader. Till slut fick vi skicka kronofogden på dem, säger Lindex marknadschef Johan Hallin.

Men nu i höst är det dags för nästa rond i bråket. Badlord har nu lämnat in en stämning vid Stockholms Tingsrätt. Bakgrunden är den samma, men de ekonomiska kraven har höjts.

Det här vill Badlord ha kompensation för:
• 20 000 kronor för olovligt förfogande
• 516 550 kronor för de kostnader Badlord haft för framtagande av kampanjen
• 2 000 000 kronor för vilket är det värde som Badlord uppskattar reklamkampanjen till. Det vill säga den ersättning de kunde räknat med om någon kund nappat på idén
• 140 000 för att kunden Bidster sade upp samarbetet med Badlord med hänvisning till tvisten med Lindex

Lindex ska svara på Badlords stämning senast den första september.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.