Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Starkt ekonomiskt år av Tänk Om-gruppen – satsar aggressivt

Publicerad: 14 februari 2019, 15:12

Fr v: Johan Falk, Sofia Weman, Christina Wihlner Lentell, Elisabet Wachtelius och Fredrik Svensson.

Tänk Om-gruppen med byråerna Folket Sthlm, Tillsammans Sthlm och Kompis kan se tillbaka på ett strålande ekonomiskt 2018. Bland annat ökade gruppen byråintäkten med 48 procent.


Ämnen i artikeln:

Tillsammans SthlmFolket SthlmReklam

När Tänk Om-gruppen bildades för sex år sedan var tanken att byråerna skulle hitta ett bättre sätt att möta kundens behov genom en annorlunda organisationsmodell och erbjudande.

– Vi såg ett glapp på marknaden i den vanliga byråstrukturen och ville erbjuda en mer heltäckande lösning för våra kunder och därmed öka effektiviteten i alla led, säger Johan Falk, en av gruppens två grundare.

Numera har den tre byråer starka byrågruppen ett sextiotal anställda. Förra året innebar ett år av stark tillväxt och en kraftigt ökad byråintäkt. Totalomsättningen landade slutligen på 111 miljoner kronor med en byråintäkt på 67 miljoner kronor. Byråintäkten steg därmed med 48 procent i jämförelse med 2017.

– Tillsammans Sthlm fokuserar vi på konceptuella och idé-drivna helhetslösningar som redan i idéstadiet tar höjd för alla kanaler med fokus på effektivitet och kreativ höjd. Folket Sthlm är för den svenska marknaden ett helt nytt sätt att tänka, där vi skräddarsyr team utifrån kundens behov och budget där teamen arbetar uteslutande med en kund. En outsourcad inhouse- lösning i byråmiljö. Byrån Kompis fungerar som en uppdaterad produktionsbyrå, anpassad för det nya kommunikationslandskapet där synergier mellan rörligt och andra uttryck skapas. Totalen bildar ett starkt
och komplett kundberbjudande, fortsätter Johan Falk.

De kommande åren är planen att byrågruppen ska redovisa en 25-procentig tillväxt. För att uppnå målet stärker man därför byrågruppen med tre nya rekryteringar.

Sofia Weman är ny byråledare på Tillsammans Sthlm och kommer närmast från samma tjänst på nu nedlagda Edelman Deportivo. Tidigare i karriären har hon bland annat jobbat på CP+B och King.

– Jag ser otroligt mycket fram emot att få vara med och leda detta fantastiska team på Tillsammans. Jag är imponerad av hur man på så kort tid har lyckats skapa den framgång som byrån har gjort. De har ett starkt erbjudande som känns väldigt rätt i tiden, säger Sofia Weman.

Christina Wihlner Lentell kommer att på byrågruppsnivå att jobba som kundansvarig med fokus på nya kunder och affärsutveckling. Wihlner Lentell kommer närmast från en tjänst som kundansvarig på McCann och har tidigare varit vice-vd på mediebyrån Carat.

– Att vara i en koncern där nytänkande styr vägen känns otroligt spännande. Jag är oerhört ödmjuk inför min nya uppgift och ser fram emot att få vara med på en häftig resa, säger Christina Wihlner Lentell.

Slutligen har man även rekryterat Elisabet Wacthelius som blir ny hr-ansvarig för byrågruppen. Målet är att hon ska utveckla Tänk Om:s rekryteringsprocesser, byråernas chefsskap samt medarbetarutveckling och employer branding.

– Med dessa tre stjärnor på plats och ytterligare en rad rekryteringar på gång står vi bra förberedda att fortsätta utvecklas och ta oss an nya utmaningar, avslutar Johan Falk.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.