Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Starkt kvartal för Intellecta

Publicerad: 7 maj 2015, 06:45

Yann Blandy, koncernchef Intellecta

Intellecta ökar byråintäkten med 10 procent under första kvartalet 2015. Koncernens rörelseresultat växte med 40 procent.


Ämnen i artikeln:

Intellecta

Intellecta där byråer som River, Rewir och Hilanders ingår ökade sin nettoomsättning med 6 procent till 100,3 MKR under perioden 1 januari till 31 mars. Koncernens byråintäkter växte med 10 procent till 87,1 MKR och står därmed för 87 procent av omsättningen. Rörelseresultatet landade på 6,7 MKR, en förbättring med 40 procent jämfört med Q1 2014.

Starkast tillväxt hade affärsområdet digital där omsättningen ökade med 35,4 procent och byråintäkten växte med 26,7 procent. Affärsområdets intäkter stod därmed för 46,4 procent av koncernens sammanlagda byråintäkter.
Samtidigt backade både omsättningen om intäkterna för affärsområdet strategic communications.

– Året har börjat bra med ett solitt första kvartal. Vi fortsätter att steg för steg implementera vår strategi för att nå våra finansiella mål. Genom förvärvet av Blink Reaction har vi kommit en bra bit på vägen, säger Yann Blandy, vd och koncernchef för Intellecta i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet skriver Intellecta att målsättningen under 2015 är fortsatt att nå en omsättning på 500 MKR.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Intellecta

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.