Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Startvinst i blomsterpitch

Publicerad: 1 november 2012, 08:31

Starts VD Johanna Hellmér Wiberg

Reklambyrån Start Communication blir ny huvudbyrå för blomsterförmedlaren Euroflorist efter en pitch.


Det nya samarbetet med Start Communication leds från byråns kontor i Göteborg och  går ut på att ta fram en strategisk kommunikationsplattform som skall användas i hela Europa.

- Vi har inte jobbat med en reklambyrå på det här sättet tidigare men har utvecklats som företag starkt de senaste åren. Start Communication anlitas för att få ett samlat grepp på vår kommunikation på alla marknader där vi är verksamma, säger Anette Konar-Riple som är marknadschef för Euroflorist.

Euroflorist grundades 1982, under namnet Svensk blomsterförmedling, och finns idag  etablerade i tolv europeiska länder med huvudkontor i Malmö. Företaget omsätter cirka  900 miljoner kronor och var en av de första aktörerna att skicka blomsterbud via nätet.

-   I det läget vi är nu vill vi fokusera på att ta nya marknadsandelar och behöver därför ha en stark bas i vår kommunikation som går enkelt  att implementera på flera marknader samtidigt, säger Anette Konar- Riple.

Man valde Start Communication för att byrån visade på den bästa  strategiska och taktiska förmågan. Totalt fyra byråer var med i vad Anette Konar-Riple beskriver som den skarpa delen av pitchen.

Johanna Hellmér Wiberg som är VD på Start Communication är mycket glad.

- Det är ett extremt roligt uppdrag, både sett till utmaningen och omfattningen. Samtidigt som vi ska agera på den europeiska marknaden har vi en viktig utmaning här på hemmaplan. Här gäller det främst att ta upp kampen mot den stora konkurrenten, förklarar hon.

En viktig målsättning är att  sänka trösklarna för att skicka blomsterbud, och få fler personer att spontant använda Euroflorist tjänster på nätet. Budskapet skall kommuniceras brett.

- Arbetsgruppen är redan på plats och jag tror att vi kommer behöva jobba mycket kanaloberoende i en blandad mediemix , men hur utformningen kommer bli exakt eller om uppdragets omfattning på sikt leder till att vi behöver nyanställa är för tidigt att avgöra. Men vi har en härlig känsla på byrån, säger Johanna Hellmér Wiberg.

Start Communication har idag 23 medarbetare och arbetar med kunder som Estrella, PwC och Polfärskt. Årets omsättning beräknas till ca 25 miljoner kronor.

Fredrik Hazén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.