Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Statoil väljer tv

Publicerad: 10 juni 2008, 15:02

Statoil kör just nu en kampanj signerad deras huvudbyrå Forsman & Bodenfors som ska locka fler att hyra bil i sommar. Denna gång är huvudmediet tv.


– Förra året satsade vi på webben men nu väljer vi även att komplettera och testa ett nytt media. Vi har inte kört med biluthyrning i tv på väldigt länge men ville testa att kommunicera våra sommarpriser på det här sättet. Vi tror att vi når ut bra till målgruppen, säger Johan Backman, chef för marknadsföring på Statoil.

Kampanjen, som startade sista veckan i maj, kommer att gå fram till midsommar. Huvudmedia är tv och reklamfilmen visas i TV4. Kampanjen backas även upp av restaurangkort. Målet är att med hjälp av humor locka in intresserade på hemsidan.

– Vi ville ha ett lite kul och ungdomligt grepp med glimten i ögat som får folk intresserade av att gå in på sajten. Målet är att om de inte hyr bil genast då de sett filmen så ska de tycka att filmen är rolig och på det sättet bättre minnas att Statoil hyr ut bilar till bra pris när de väl ska hyra bil. Hittills har reaktionerna varit enbart positiva, säger Johan Backman.

Varför kör ni bara i TV4?
– Visst hade vi kunnat gå i fler kanaler men med den budget vi hade kände vi att det var bästa sättet att nå ut till så många som möjligt.

Målgruppen för kampanjen är bred. Statoil siktar på alla mellan 20-60 år som har körkort men inte en egen bil och som är sugna på att ge sig ut på vägarna i sommar.

Hur ser budgeten ut?
– Vi har inte utökat budgeten utan bara omfördelat den. I fjol körde vi webbintensivt, nu blir det tv. Och till skillnad från tidigare har vi inte köpt så mycket sponsrade länkar och banners. Men att gå i tv är ett test och inget är bestämt om hur vi gör till hösten, säger Johan Backman.

Statoil

Kristina Havik
Byrå: Forsman & Bodenfors
Arbetsgrupp:  Stefan Rudels  projektledare, Ewa Edlund produktionsledare, Adam  Ulvgärde och Kim Cramer kreatörer, Åsa Jansson byråproducent
Produktionsbolag: Forsberg & co
Regissör: Tobias Granström
Producent: Olle Lindgren

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.