Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Stavfel gav Olle Langseth Guldskrift

Publicerad: 29 april 2015, 14:08

Olle Langseth.

Foto: DDB.

DDB:s cypywriter Olle Langseth får Guldskrift i år – copywriterpriset för den bästa reklamtexten.


Ämnen i artikeln:

Guldägget 2015GuldskriftMcDonaldsOlle Langseth

"Upp på detta kött hvila lökh, samt en grönsakh vidh namn salladh. Denna salladh stamma från en kontinent bortom hafvet, på en solig ort nära jordskifvans rand", är en del av en text i kampanjen Mc Medeltiden för Mc Donald's.

Det är bland annat den texten som ger Olle Langseth guldskriften i år med motiveringen:

"I år var det ett bidrag som skilde sig markant från övriga, med jättekonstig grammatik och massa stavfel. Det verkar som att skribenten var besatt av, alternativt kasta in, gödsla, kalla det va du vill du, sin text med en massa h:n. Men när vi röstade det visade sig att jag var ensam om att känna avsmak, tvärtom alla andra diggade den här texten. Den var stilistiskt nydanande, lekfull, bröt mark och hämtade kraft från en intressant grundidé. Dom applåderade! Så efter nästan handgemäng, och okvädesord, jag fick lägga mig ned. Ge mig faktiskt. Så mina damer och herrar, trots att årets vinnare stavar sallad med H på slutet går priset till Olle Langseth, med en medeltida text om McDonald."

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.