Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Stefan Ingves sparar in på glasyren

Publicerad: 21 december 2018, 09:38

I år firar världens äldsta centralbank 350 år – nu senast med en film som visar Stefan Ingves beställa en tårta.


Ämnen i artikeln:

ReklamRiksbanken

Bakgrunden till filmen är Gunnar Westerbergs bok Pengarna och Makten som handlar om Riksbanken och som släpptes i samband med 350-års jubileumet. Tårtfilmen är utformad tillsammans med produktionsbolaget Alice Film.

– Vi kan nog uppfattats som anonyma av allmänheten eftersom vi sällan har tillfälle till direktkontakt, men när vi nu har haft det har vi förstått att intresset för vad vi gör är stort. Tårtan-filmen är ett exempel på hur vi arbetat för att stärka kommunikationen med allmänheten på ett avslappnat sätt och med glimten i ögat tala om vad som händer på Riksbanken, säger Ann-Leena Mikiver, kommunikationsschef på Riksbanken till Resumé och fortsätter:

– Tidigare har vi exempelvis genomfört informationskampanjer i samband med sedelutbytet. Vi jobbar rätt mycket med att ge allmänheten information om Riksbanken, nu senast dels genom turnéer och dels genom informationskampanjer på sociala medier. Skälet till att vi köpt annonsutrymme är att vi i vill bibehålla den kommunikation som uppstått i och med vårt uppmärksammande av 350-års jubileet som pågått under året.

Huvudroll i filmen spelar riksbanksschefen och den nyblivne reklamfilmsskådisen Stefan Ingves.

– Stefan Ingves tog det med gott humör och gick verkligen in i sin skådespelarroll, säger Ann-Leena Mikiver.

Ämnen i artikeln:

ReklamRiksbanken

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.