Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Stefan Löfven köper mer korv – den här gången i Tyskland

Publicerad: 9 maj 2019, 11:47

I Socialdemokraternas film inför riksdagsvalet köpte statsminister Stefan Löfven korv i Malmö. När det nu vankas EU-val har grillkorven bytts ut mot en tysk currywurst.


Ämnen i artikeln:

Stefan LöfvenReklamSocialdemokraterna

Moderaterna satsar på humoristiska klipp med Tomas Tobé och Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson berättar i en sju minuter lång film om varför han gillar Europa men har svårt för EU.

LÄS MER: (S) kampanjmakare om klassikern: Palme ville aldrig se filmen gjord

När Socialdemokraterna nu släpper sin EU-valskampanj återvänder man till sin uppmärksammade valfilm från höstens rikdsdagsval. Då var statsminister Stefan Löfven nere i Malmö och köpte korv, när valet nu handlar om den europeiska kontinenten har han istället förflyttats till en korvkiosk i Tyskland. Dessutom har den klassiska grillkorven med bröd ersatts med den tyska nationalrätten currywurst.

LÄS MER: Socialdemokraternas nya valfilm – Löfven köper korv

– Vi vill på ett lättsamt men seriöst sätt visa vad EU-valet handlar om, säger Lena Rådström Baastad, partisekreterare för Socialdemokraterna.

Filmen lyfter även upp Socialdemokraternas kamp mot högerextremism, den tyska kolkraften och lönedumpningar.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.