Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Stefan Öström försätter Apans Planet i konkurs

Publicerad: 7 januari 2013, 11:44

Stefan Öström

Foto: Resumé

Paradisets grundare Stefan Öström väljer att avveckla bolaget som har producerat reklam för Spendrups under fyra år. Orsaken är en skattetvist med stora förluster i sviterna efter Hammarby Hockeys konkurs.


1990 grundade Stefan Öström den firade byrån Paradiset tillsammans med Joakim Jonason och Björn Rietz. Reklambyrån blev en maktfaktor i branschen under tio års tid.

Sedan fem år tillbaka har Stefan Öström drivit bolaget Apans Planet. I fyra år har bolaget producerat reklam för Spendrups bryggerier, medan strategidelen har legat hos ett annat av Stefan Öströms bolag, Adam och Eva.

Nu väljer han att avveckla bolaget efter en skattetvist. Stefan Öström var styrelseordförande i Hammarby Hockey under sju år. Apans Planet har fungerat som ett förlustbolag efter att hockeyföreningen gick i konkurs.

Efter ett preliminärt beslut från Skatteverket där Stefan Öström fick avslag på sin överklagan väljer han försätta verksamheten i konkurs.

– Jag orkar inte driva det längre. Det här kommer inte att drabba några kunder eller leverantörer. Det är bara jag själv som får ta smälen. Hade jag fortsatt processen hade jag dragit på mig massa rättegångskostader, säger Stefan Öström till Resumé.

Vad har du för uppdrag i dagsläget?
– Väldigt många. Jag driver en virtuell verksamhet som jag skulle säga är Sveriges största enmansbyrå där jag plockar ihop olika team åt mina kunder.

Sedan mitten av 1990-talet jobbar Stefan Öström med Spendrups varumärken. Vid sidan av större kunder som bryggeriet och GE Money Bank hjälper Stefan Öström även mindre aktörer såsom klädmärket Salming och Agati Boots med varumärkesarbete. Han håller även kurser på institutionen för reklam och pr vid Stockholms Universitet.

Med avvecklingen av Apans Planet kommer Stefan Öström att flytta produktionen till bolaget Ape Observatorielunden.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.