Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Stena Lines kupp mot Västtrafik

Publicerad: 9 juni 2009, 14:10

Stena Line kör en sommarkampanj för att folk att åka till Skagen över dagen. En del är en gerillaktivitet där de satt upp sina egna tidtabeller på Västtrafiks hållplatser. Ett tilltag som inte roar kollektivtrafikföretaget.


Ämnen i artikeln:

Stena LineStart Communication

Stena Lines tidtabell på Västtrafiks hållplats

Ett tiotal av Västtrafiks spårvagnshållplatser har fått nya tidtabeller. Utseendet är identiskt med Västtrafiks egna tidtabeller men avsändare är Stena Line som med kuppen vill berätta att det nu går att åka hela vägen till Skagen i Danmark. Skillnaden mellan tidtabellerna är att Stena Lines visar dagliga avgångar mellan Göteborg och Frederikshavn, samt tågtiderna mellan Frederikshavn och Skagen.   

– Vi vill med det här locka en ny målgrupp och en något yngre målgrupp och då gäller det att göra något som sticker ut lite grann, säger Martin Ahlgren, pr-ansvarig på Stena Line.

Har ni frågat Västtrafik om lov innan?

– Nej, vi har inte riktigt pratat med dem än. Men vi väcker ju ingen anstöt, det här är gjort med glimten i ögat.

Men Västtrafik ser inte positivt på tilltaget.
– Vi är inte särskilt glada över det här. Vi är måna om att våra resenärer inte drabbas, säger Kristian Ordell, presschef på Västtrafik.

Kommer ni att vidta några åtgärder?
– Fortsätter det får vi ta kontakt med Stena.

Kampanjen går i flera medier samtidigt. Bland annat syns kampanjen i print samt som gatutryck med uppmaningen ”Danmark åt alla” runt om i Göteborg. Den backas även upp av pr och online-aktiviteter.

Vad har ni för budget?

– Den är låg, det mesta är gjort inhouse, säger Martin Ahlgren.

Printdelen av kampanjen är gjord av Start Communication.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.