Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Steve Angello skrotar reklamdelen

Publicerad: 1 augusti 2016, 10:23

Steve Angello och Jesper Pålsson berättade om satsningarna på Made by Forest.

Foto: Andreas Elgstrand

Bara ett halvår efter start – Jesper Pålssons och Steve Angellos byrå Made by Forest lägger ned reklambyrådelen. Teamet har slimmats och man diskuterar hopslagning.

Ämnen i artikeln:

USAReklambyråerRegissörMade by ForestJesper PålssonReklambranschenSteve AngelloFilmReklambyråKommunikation

Julia Lundin

julia.lundin@resume.se


Ryktena kring stjärn-DJ:n Steve Angellos och tidigare Acne-chefen Jesper Pålssons byrå Made by Forest har florerat en tid. Flera har fått lämna reklambyrån – enligt uppgift till Resumé ska anställda ha fått sin sista lön i mars månad.

Byrån, som startade så sent som i januari med kontor i Los Angeles och Solna, hade stora planer. Regissörer som Oskar Wrangö, Maceo Frost och Clara Tägtström fanns i stallet och partnerskap inleddes med bland annat New York-baserade strategibyrån C&CO.

LÄS MER: Steve Angello startar byrå
LÄS MER: Här är Steve Angellos första byråproduktion

Men satsningen på att bygga en reklambyrå och ett filmproduktionsbolag på samma gång gick inte ihop sig. Made by Forest håller nu på att diskutera en flytt av bemanningen från USA till Sverige. För Steve Angello har flyttlasset precis gått till Stockholm, något som Jesper Pålsson eventuellt också har framför sig.

Vad hände?
– Satsningarna på att bygga en reklambyrå och filmproduktionsbolag samtidigt var oss något övermäktigt och blev lite spretigt. Efter sommaren kommer fokus att vara endast på film och content, säger Jesper Pålsson till Resumé.

Är ni besvikna?
– Det är väl med blandade känslor som vi utför denna omstrukturering, men i ärlighetens namn så känns det ganska naturligt med tanke på Steves flytt, den typ av förfrågningar vi mottagit samt att vi mer och mer drogs in i en mer enkelspårig inriktning mot film.

Vad säger kreatörerna?
– Eftersom vi har fått tänka om gällande erbjudande, struktur och även geografi så kommer teamet att se helt annorlunda ut. Det är väl det tråkigaste med allt detta. Att få släppa alla talangfulla medarbetare i USA.

Hur många har och kommer sluta?
– Det är inte klart ännu, vi är mitt i detta just nu. Men klart är att fokus gällande bemanning kommer hamna i Sverige. Och den plattform vi tänkt oss kommer inte kräva många anställda, vi kommer jobba på projektbasis. Målet är att behålla de regissörer vi har för fortsatt samarbete inom long form content. Diskussioner förs nu med Maceo, Clara och Oskar.

LÄS MER: ”Om någon säger att någon är omöjligt så gör jag det själv”
LÄS MER: Acne stänger LA-kontoret

Bolaget hoppas komma på fötter genom en hopslagning med ett mindre produktionsbolag i USA. Än är dock inget klart.

– Vi för även samtal med ett större globalt bolag där vi skulle agera produktionsdel åt dem. Jag kan tyvärr inte säga vilka i dagsläget.

När kan det vara klart?
– Diskussioner har förts i över två månader. Vi måste fatta beslut om detta och om flera andra stora strukturella förändringar innan slutet av september.

Vad skulle det innebära för er?
– Det beror på vilken partner det skulle bli. Samarbetsvillkor och förutsättningar ser helt olika ut. Allt detta påverkar ju såklart min situation, så jag måste öven fatta beslut om jag vill driva vidare detta på full tid eller om Made by Forest kommer hanteras som ett projekt specialiserat på “long form content creation”.

Jesper Pålsson poängterar att det finns ljusglimtar. Flera filmproduktioner har nått stor uppmärksamhet, bland annat “Namibia” - som skrivits om i bland annat National Geographic, och Clara Tägtströms film ”Slab City - The Last Free Space”.

– Alstren har lett till att vi nu bland annat skriver på en produktion med Fox Searchlight där Maceo Frost är skapare och regissör.

Hur mycket pengar har den här satsningen kostat er hittills?
– Det kan jag tyvärr inte svara på, säger Jesper Pålsson.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev