söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Steve Angello startar byrå

Publicerad: 28 januari 2016, 09:07

Steve Angello och Jesper Pålsson startar Made by Forest.

Foto: Andreas Elgstrand.

Som en del av Swedish House Mafia har Steve Angello gjort sig känd som hela världens DJ. Men han är också entreprenör. Nu teamar han ihop sig med forne Acne-toppen Jesper Pålsson och startar byrån Made by Forest.

Ämnen i artikeln:

Made by ForestJesper PålssonSteve Angello

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Till att börja med blir det ett kontor i Los Angeles och ett i Solna. Duon har redan knutit till sig ett antal svenska regissörer, bland andra Oskar Wrangö, Maceo Frost och Clara Tägtström, men också ett gäng kreatörer, producenter, designers och klippare. En annan nyckelperson är Dilly Gent, som får titeln head of music.

Steve Angello och Jesper Pålsson har dessutom inlett partnerskap med ett antal bolag, däribland den New York-baserade strategibyrån C&CO.

Made by Forest består av tre ben och erbjuder hjälp med branding, design och strategi, content i form av exempelvis musikvideos och dokumentärfilmer samt reklam.

– Som i en reaktion på de förändringar vi sett i reklambranschen över de senaste åren, ville vi förbigå de gamla strukturerna. Vi startade Made by Forest med en insikt om att relationer mellan kund, reklambyrå, produktionsbolag och postbolag förändrats. Dessutom håller gränsen mellan reklamfilm, branded content och musikvideos till viss del på att suddas ut, säger Jesper Pålsson som närmast varit vd och partner för Acne i USA. Han blir nu vd för Made by Forest och huvudägare tillsammans med Steve Angello.

Vill du veta mer? En längre version av artikeln finns i Resumés papperstidning. Har du ingen prenumeration? Lugn, det fixar du här.

Missa inte Resumés helgintervju med Steve Angello på lördag.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev