Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

SthlmOp byter namn till :Part – lanserar talangnätverk

Publicerad: 19 augusti 2020, 09:52

:Parts team, i dag 27 personer.

Foto: Hajan Jabar

Under coronakrisen har SthlmOp:s team växt från 7 till 27 personer. Nu byter organisationen namn till :Part och lanserar ett talangnätverk för den kreativa sektorn och startupscenen.


Ämnen i artikeln:

Stockholm Open

SthlmOp grundades för fem år sedan av branschprofilerna Lamin Sonko (Majority), David Orlic (Orli& och Anyone) och Maja Bredberg (Forsman & Bodenfors) med syftet att öppna upp branschen för en ny generation kreatörer och entreprenörer med en bredare bakgrund. Under åren har nära 2 000 deltagare mellan 16-19 år fått sommarjobb på byråer och startups genom SthlmOp:s partnerskap med bland andra Stockholms stad, Komm och Berghs.

2020 erbjöd speciella förutsättningar för och SthlmOp riskerade att ställas in då flera byråer har stängt ned sina kontor till följd av det nya coronaviruset. Men organisationen ställde sig snabbt om efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Samtidigt som partnerskapen blev fler växte teamet från 7 till 27 personer på några veckor.

– Vi har haft sammanlagt 700 ungdomar och studenter som deltagit under sommaren. Samtidigt har många av våra tidigare alumner kommit tillbaka för att coacha yngre talanger, säger Lamin Sonko i en kommentar. 

Med ett nätverk på 2 000 personer har organisationen blivit en talangpartner till allt större delar av den kreativa sektorn och startup-scenen. Nu breddas därför verksamheten till att innefatta mentorskap, rekrytering och utbildning – och byter namn till :Part.

Det nya namnet och identiteten baseras på ett av de vinnande bidragen i årets Young Lions Sverige, utvecklat av Paola Alonso Chapel och Mathilda Helenasdotter.

– Namnet kändes självklart, eftersom hela vår arbetsmodell bygger på partnerskap mellan kommuner, företag och skolor. Vi ser en stor efterfrågan på mentorskap och rekrytering, och har redan ett femtiotal partners ombord. Framförallt är det något som talangerna i vårt nätverk verkligen vill vara en del av, säger :Parts nytillträdde vd Johnny Ly i en kommentar. 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Stockholm Open

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.