Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Stierna ska bli stjärna på Lagardére

Publicerad: 2 september 2014, 12:34

Carl-Henric Stierna.

Foto: Bild från Vattenfall World Triathlon Stockholm.

PS Groups tidigare koncernchef, Carl-Henric Stierna, går in som skandinavisk chef för divisionen Mass Participation & Endurance Sport på börsnoterade bolaget Lagardère. Han lämnade PS Communication i våras.


- Det här är mitt drömjobb! Vi har en offensiv strategi och ska etablera Lagardére Unlimited Events som Nordens mest spännande aktör när det gäller att äga och utveckla uthållighetstävlingar av internationell karaktär, säger Carl-Henric Stierna en kommentar.

Lagardére Unlimited Events håller bland annat i triathlontävlingen Vattenfall World Triathlon Stockholm ihop med svenska triathlonförbundet – tävlingen gick den 23-24 augusti i Stockholm i år och Carl-Henric Stierna var en av deltagarna.

Han kommer närmast från en roll som koncernchef på PS Group och ersätter Magnus Malmros, som lämnar Lagardére Unlimited efter fyra år.

Lagardére siktar även på att köpa svenska nordiska idrottsevenemang.

- Som komplement till vår redan starka division med tennis och golf i Sverige vill vi uppnå samma ledande position inom Mass participation & Endurance Sports. Carl-Henric Stjerna har expertisen, nätverket och passionen för att leda divisionen mot våra mål, säger Christian Tötschke, global chef för Lagardére Unlimited Events i en kommentar.

Divisionen ingår i Lagardére Unlimited, som redan äger svenska evenemang som Stockholm Open (tennis) och Nordea Masters (golf).

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.