Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Stipendieskapare" ska rädda orangutanger

Publicerad: 2 juni 2014, 13:25

Med hjälp av "stipendiet alla kan skapa men inte en människa kan söka" vill McCann Stockholm få fler att bidra till kampen för utrotningshotade orangutanger.


Ämnen i artikeln:

McCann Stockholm

Bakgrunden till kampanjen är att orangutangen på grund av skogsskövling och illegal handel hotas av utrotning inom tio år. Varje år dör cirka 6000 orangutanger och många fler förlorar sina hem.  McCann Stockholm och Save The Orangutans försöker nu att lyfta frågan.

Satsningen handlar om att lyfta fram Save The Orangutans skolprojekt på Borneo där omhändertagna och föräldralösa orangutanger går i skolan för att lära sig överleva. Allt för att de ska kunna återvända tillbaka i vildmarken när de blir vuxna.

Målet är att få fler månadsgivare i form av både privatpersoner och företag och kampanjens grundtanke är "Stipendieskaparen" och taglinen "Stipendiet alla kan skapa men inte en människa kan söka."

Stipendieskaparen gör det möjligt för vem som helst att skapa ett stipendium till förmån för skolans "elever". Stipendiet kan upprättas i eget namn eller tillägnas någon annan. I egenskap av stipendieskapare får man ett personligt stipendium i både fysisk och digital form.

–  Vi gillade idén direkt. Vanligtvis är stipendium exkluderande och förbehållet några få, men den här idén gör det möjligt för alla att skapa ett stipendium som gynnar många, säger Claus Staunstrup Nilsson, generalsekreterare.

Just nu tar de första orangutangerna studenten på Borneo och kan nu, tack vare Save The Orangutans, släppas tillbaka i ut i sitt naturliga habitat, om än skyddat område, och faktiskt kunna överleva.

– Jag har varit engagerad i organisationen i många år, då jag tidigare har suttit i styrelsen. Att man nu äntligen kommit till detta stora och viktiga moment på Borneo, som en gång var hela syftet med organisationen och  skolan, det vill säga att någon gång kunna släppa ut orangutangerna i det fria igen, känns helt fantastiskt.  Stipendiet och kampanjen hoppas vi ska kunna generera att fler orangutanger skall kunna "ta studenten" och äntligen kunna få leva i sitt naturliga habitat, säger Emma Pernald, kundansvarig projektledare på McCann Stockholm.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

McCann Stockholm

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.