Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Stjärna över Stockholm blinkar för varje barn som kontaktar Bris

Publicerad: 12 december 2017, 08:51

För att sätta ljuset på barn och ungas utsatthet under julen har Bris satt upp en stor blå stjärna vid Slussen i Stockholm. Stjärnan pulserar en gång för varje barn som kontaktar Bris.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerBrisJulkampanjReklamGarbergs

Samtalen till Bris har ökat under hela året i takt med att den psykiska ohälsan bland barn blir värre. Julen kan vara en extra svår för många barn, som lämnas ensamma med föräldrar som är fulla, våldsamma eller bara inte ser barnens behov. Med anledning av detta har Bris och Garbergs tagit fram en blå julstjärna för att uppmärksamma barn på att det finns andra vuxna som lyssnar och hjälper, när de i närheten inte gör det.

Förutom stjärnan som pulserar en gång för varje barn som kontaktar Bris under julen, består kampanjen också av en liten blå julstjärna, ”Lilla Stjärna”, för försäljning.– Intäkterna från ”Lilla Stjärna” gör det möjligt för Bris att hålla öppet hela julen, samtidigt som den skänker tröst till barn som mår dåligt. Genom att hänga upp den i fönstret skickar du en lysande signal till barnen om att ”jag står på din sida, du är inte ensam”, säger Johanna Reis, copywriter på Garbergs i en kommentar.  

Förra året hade Bris kuratorer 1 321 kontakter med barn och unga via chatt, mejl och telefon under jullovet. För att möta upp behovet har Bris öppet varje dag under jullovet med kuratorer som lyssnar och stöttarbarn i att hantera sin situation, och slussar dem vidare så att de får rätt hjälp.

– Julstjärnan prickar in två viktiga budskap till två olika målgrupper, barn och vuxna. Dels påminner vi barn om att Bris har öppet hela julen, dels visar vuxna sitt engagemang och sin medmänsklighet när de köper stjärnan samtidigt som de bidrar till vår verksamhet. Vi hoppas att vi kommer få se många blå stjärnor lysa över Sverige nu i december och januari, säger Silvia Ernhagen, kommunikationschef på Bris.

Stjärnan i Katarinahissen sitter uppe till 4 januari. ”Lilla Stjärna” kostar 199 kr och säljs på Åhléns, Babyland, Stor & Liten samt bris.se.

Arbetsgrupp
Kund: Bris
Silvia Ernhagen kommunikationschef
Jeanette Ramnitz projektledare
Byrå: Garbergs Reklambyrå
Projektledare: Andreas Engstrand
Produktionsledare: Malin Boustedt
Copywriter: Johanna Reis
AD: Mattias Alfborger
PR-byrå: Obeya
Mediabyrå: Likehouse

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.