Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Stjärncopy lämnar Åkestam Holst

Publicerad: 25 augusti 2008, 07:31

Stjärncopyn Lotta Lundgren slutar på Åkestam Holst och lämnar samtidigt styrelseuppdraget i Reklamförbundet. – Jag känner att jag vill kunna arbeta friare med text, idéer och mat istället för att vara låst till reklam och en arbetsgivare, säger hon till Resume.se.


Lotta Lundgren. Foto: Stefan Borgius.

Lotta Lundgren kom till Åkestam Holst för tre år sedan från Garbergs. På Åkestam har hon arbetat med storkunder som Losec, Astra Zeneca och Loka.

Nu går hon vidare – Lundgren, som är mycket matintresserad och har en matblogg, har sagt upp sig från byrån.

– Det här betyder inte att jag lämnar reklambranschen, bara att jag själv kommer välja vad jag jobbar med, för vem och i vilka konstellationer när jag tar reklamuppdrag. Parallellt kommer jag att arbeta med ett par projekt för tv, olika sorters uppdrag kring mat och ägna mer tid åt redaktionellt och eget skrivande, allt inom mitt eget bolag En nypa salt, säger hon.

Samtidigt lämnar hon styrelseplatsen i Reklamförbundet.

– Eftersom jag kommer att jobba med fler saker än reklam samtidigt så blir jag inte den bästa företrädaren för reklam-Sverige, säger hon om sitt val att lämna styrelsen.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.