Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Stjärncopy lämnar DDB

Publicerad: 23 april 2014, 09:30

Tove Eriksen Hillblom.

Foto: Karin Nilsson.

Guldskriftsvinnaren Tove Eriksen Hillblom lämnar DDB efter fem år och går över till TBWA. – Jag tycker att TBWA visade ett rejält styrkebesked på Guldägget förra året, säger hon.


Ämnen i artikeln:

DDBKungliga OperanMcDonaldsKINGTove Eriksen HillblomTBWA

Tove Eriksen Hillblom har haft en tongivande roll på DDB och jobbat med  kunder som alltifrån Telia och McDonalds till Kungliga Operan.

– Jag  har väl nästan växt upp på DDB. Det finns en massa duktiga människor här  så det har varit en utvecklande och spännande tid. Jag fick också  ansvar från dag ett, säger Tove Eriksen Hillblom.

Hon hade tidigare jobbat på King under ett år och kom dessförinnan direkt från Berghs.

Hon är idag 29 år.
–  Fem år är en lång tid och särskilt för någon i min ålder. Det känns som  att det är dags att prova nya saker, säger Tove Eriksen Hillblom.

Hon berättar att TBWA kom med ett erbjudande till henne om att bli senior copywriter på byrån.

–  Det känns som en spännande och kul byrå där det händer grejer. Jag blev  riktigt imponerad av dem på Guldägget förra året, säger Tove Eriksen  Hillblom.

Hon tycker att hennes främsta styrkor består av att hon är konceptuellt stark och kan hitta den stora tanken i saker och ting.

Tove  Eriksen Hillblom tycker också att det är väldigt kul att jobba med  strategier och idéer och anser också att hon är bra på att skriva – hon  har vunnit Guldäggets specialpris för copywriter – Guldskriften.

Hon är inte bara stolt över det, utan också att ha varit en bidragande del till DDB-kulturen.

Vad utmärker DDB:s kultur?
–  Det bästa med DDB är att det finns en enormt stark laganda inom  arbetsgrupperna, som har gjort det jäkligt kul att jobba ihop även när  det varit kämpigt. Det är jag glad över att ha fått vara en del av och  bidragit till, säger Tove Eriksen Hillblom.

DDB är en stor byrå med  cirka 160 anställda och hon hoppas kunna få en ännu mer framträdande  roll hos TBWA som är en mindre byrå – hon blir dock inte delägare ännu.

– Jag får chansen att påverka lite mer, säger Tove Eriksen Hillblom.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.