Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Stjärnkock bakom lyxprilla för finsnusare

Publicerad: 1 december 2015, 09:56

General Kardus Fäviken 2016 är tillverkat av tobak från fyra kontinenter.

Finskuret och lagrat på ekfat som ger tobaken "toner av vilda bär och örter". Här kommer dosan för konnässören som inte är priskänslig.


Förpackningen är handgjord av tenn och säljs endast i utvalda butiker i Sverige. Innehållet är noga framtaget i samarbete med Magnus Nilsson, prisbelönt kock på finkrogen Fäviken Magasinet. Tobaken har odlats i Jämtland, Argentina, USA, Indien och Guatemala.

Upplagan är begränsad till 3000 numrerade exemplar och Swedish Match räknar med att samtliga askar, som kostar runt tusenlappen, kommer sälja slut på kort tid. Förra årets upplaga av General Kardus blev i alla fall inte liggande länge på butikshyllorna.

Varumärkeschefen på Swedish Match, Carl Egerberg, är nöjd med årets val av samarbetspartner som han menar har bidragit till att man nu kan "erbjuda en snusupplevelse i världsklass".

– Det finns många orsaker till att vi valde att kontakta just Magnus Nilsson för att utveckla 2016 års utgåva av General Kardus. Eftersom vi lever, äter och sover snus så hade vi koll på att Magnus under ett par år odlat, tillverkat och serverat sitt eget snus på Fäviken Magasinet. Magnus är en unik kreatör inom smaker och råvaror med målet att skapa njutningsupplevelser i världsklass för sina gäster, säger Carl Egeberg i en kommentar.

Mika Wallgren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.