Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Stjärnkockens hushållsrulle

Publicerad: 12 mars 2012, 15:03

Göteborgsbyrån V&B plockar in den svenska mästerkocken Marcus Samuelsson för att att sälja Edets hushållspapper Torky. Samarbetet ska pågå i flera år:
– Många kockar kommer och går. Här har det handlat om att hitta någon som är mer tidlös och har hög integritet, säger Magnus Tengby, kreativ chef på Valentin & Byhr.


Ämnen i artikeln:

Magnus TengbySiba

Valentin & Byhr har jobbat med SCA-ägda varumärket Edet i 4-5 års  tid.  Nu drar man igång en större kampanj ihop med mediebyrån Carat.  Till sin hjälp anlitar man mästerkocken Marcus Samuelsson.

Han  föddes i Etiopien 1970 och driver idag Red Rooster i Harlem i  New York  samt ytterligare tre restauranter. Marcus Samuelsson är idag  en av  Sveriges mest kända kockar:
– Vi ville ha någon som vi kan jobba  med långsiktigt under flera år och  han rör sig på en helt annan nivå än  många andra kockar som kommer  från Masterchef och liknande, säger Magnus  Tengby, kreativ chef på  Valentin & Byhr.

Byrån åkte till New York för att filma honom  och slutscenen sker i Marcus Samuelssons lägenhet. Musiken är gjord av  José Gonzales.

Det  var inte så att även José Gonzales var  skyldig dig en gentjänst? Jag tänker på  det här med att du fick loss  Bryan Adams låt Please Forgive Me till Sibas  Förlåt Mig-kampanj  eftersom du hade lånat en gitarr till honom för drygt  tjugo år sedan?
– Nej här handlade det snarare om att regissören kände honom, säger Magnus Tengby.

Han   uppger att V&B, som det fullservicehus man är, har gjort ett   helhetskoncept med alltifrån en kampanj och film till en webbplats och   en tävling:
– Vi gör alltihop. Det innebär även att vi har olika  samarbeten med  tidningar, resesajter och matsajter. Så det är ett  klassiskt uppdrag  för kommunikationshuset V&B, säger Magnus Tengby.

Enligt honom handlar det om att göra en kampanj som går ut på hur man kan förenkla kundernas vardag på ett schysst sätt:
–  Marcus Samuelsson ger tips hur han använder Torky för att underlätta   matlagningen. Så det handlar om att coola ner lite och ägna sig åt lite   schysst matlagning. Någon djupare tanke än så finns egentligen inte,   säger Magnus Tengby.

Arbetsgrupp hos V&B:
Projektledare: Nathalie Kisch
CD: Magnus Tengby
Copywriter: Andreas Johansson
AD-assistent: Mikael Fridén

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Magnus TengbySiba

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.