Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Stjärnkreatör gör Resumés annonser

Publicerad: 22 januari 2015, 13:08

Tre av Jonas Franks mest kända verk

Resumé inleder ett samarbete med Saatchi & Saatchis art director Jonas Frank. Inom kort kommer hans annonser att synas både på webben och i Resumés papperstidning.


Ämnen i artikeln:

Saatchi & SaatchiJonas FrankResumé

Jonas Frank utbildades på Berghs. Han har flera gånger belönats i Guldägget och andra internationella tävlingar. Bakom sig har Jonas Frank flera uppmärksammande kampanjer. Allt från "Apoteket på hjul" till en rutten banan för Moderna Museet.

Som art director är Jonas Frank jobb ofta lätta att känna igen. Han har en stark känsla för form och ett väldigt direkt och starkt utryck där allt är genomarbetat in i  minsta lilla detalj.   För att hålla igång kreativiteten tvingar han sig själv att göra en grafisk sak varje dag  under det egna namnet Frank Art Direction.

– Det blir ju så klart högt som lågt. Det jag gillar bäst är att kommentera det som händer  runt omkring mig, att komma med en samhällskommentar.  Facebook och Instagram är  de kanaler jag brukar använda mig av, säger Jonas Frank till Resumé.  

Resumé har nu valt att samarbeta med Jonas Frank. Håll utkik efter hans annonser i tidningen och på webben framöver.

– Vi inleder ett samarbete med Jonas Frank för att han är en av de mest imponerande kreatörer vi har i Sverige. Hans sätt att kommentera och utmana samtiden och vår syn på den passar Resumés varumärke bra. I princip har han fria händer och fritt medieutrymme.

Jonas Frank är i dag Directeur Artistique på Saatchi & Saatchi. Och har tidigare arbetsplatser har varit ACNE, TBWA & Storåkers.  

– Målet är att göra något som är kopplat till samtiden och som engagerar läsarna. En egen idé behöver inte vara rolig varje gång. Det är viktigaste är att det är en aktualitet som väcker reaktioner. Jag blir som en bildbloggare och kommer att tvingas pressa mig själv mot deadlines. Jag tycker att det är jättemodigt av Resumé att våga ta ställning.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.