Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Stjärnornas reklamkrig

Publicerad: 7 juni 2010, 08:16

På fredag börjar stjärnornas krig i Sydafrika. Vilket huvudsponsorn Adidas tolkat på ett nytt sätt med hjälp av Snoop Dogg, Noel Gallagher och Obi-Wan Kenobi.


Ämnen i artikeln:

AdidasNikeFotbolls-VM

Reklamfilmerna som rider på fotbolls-VM fortsätter att rulla in. För två veckor sedan släppte Nike sin storslagna film som påstods ta död på VM-sponsorn Adidas reklamfilm.

Nu var det givetvis inte Adidas enda bidrag under fotbollsturneringen.

Redan i januari presenterade Adidas konceptet med fotbolls-VM och Star Wars. Nu följer man upp Star Wars-temat med en film som kanske inte är fotbolls-VM:s bästa film men kanske en av de mer underhållande.

Filmen ska visas i brittisk tv på lördag strax före avspark i England premiärmatch mot USA. Och den bjuder in till Mos Eisley Cantina från Georg Lucas originalfilmen av Star Wars från 1977. Vilket betyder att Adidas fått tillstånd av Georg Lucas att redigera om den berömda barscenen.

För här hjälper Obi-Wan Kanobi från originalfilmen, spelad av den numera döde Alec Guinness, en Snoop Dogg som bråkar i baren. En mycket ung Harrison Ford, som spelade äventyraren Han Solo agerar i en scen medan en rymdfigur försöker värva David Beckham till Jabba de Hutts fotbollslag.

Reklambyrån Sid Lee står bakom filmen.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

AdidasNikeFotbolls-VM

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.