Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Stjärnskottets drömkontrakt

Publicerad: 21 november 2008, 14:53

Daniel Eskils kometkarriär fortsätter. Den lovande regissören har skrivit på för storbolaget Partizan med flera världsnamn i sitt stall. – Det känns som att jag har skrivit på för en klubb som jag som liten drömt att få spela för, säger han.


Daniel Eskils. Foto: Andreas Elgstrand.

I våras fick regissören Daniel Eskils Kycklingstipendiet med motiveringen: ”Du lever i en parallell verklighet där rustningar är gjorda av eltejp, konst är en räfflad kartong och dockor är mer levande än människor. Tack för att vi får titta på.”

Eskils har gjort sig ett namn som reklamfilmsregissör och har jobbat med Storåkers McCann och Saatchi & Saatchi.

Nu tar han ännu ett stort kliv i karriären. Eskils har skrivit på för bolaget Partizan som förfogar över världsregissörer som Michel Gondry, Nima Nourizadeh och Traktor.

Partizan har kontor i London, New York, Los Angeles, Paris, Berlin och Shanghai. Bolagets har gjort produktioner som exempelvis Be Kind Rewind (Michel Gondry), prisbelönta reklamfilmer för Levi´s och Coca-Cola samt musikvideos för Björk, Hot Chip och White Stripes.

– Jag är smickrad och skrattar högt åt min egen glädje över något så banalt som en underskrift, men det   känns som att jag har skrivit på för en klubb som jag som liten drömt att få spela för. Förhoppningsvis får jag fler tillfällen att få utlopp för mina idéer nu, säger Daniel Eskils.

Dessutom ska han göra en reklamfilm med holländska byrån KesselsKramer.

Daniel Eskil har bolaget Eskils Junker Film, tillsammans med producenten Johan Junker.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.